telephely

6035, Ballószög 3. Kerület 65.

E-MAIL

premium@premium-s.hu

Telefon

+36 20 297 9292

SZŰRŐRENDSZEREK

KNOLL

.It works

Szűrőrendszerek a Knoll-tól

A szűrőrendszereket a KNOLL a hűtő-kenőanyagok nagy finomságú szűrésére alkalmazza, akár külön szűrőközeg (pl. szűrőpapír) nélkül. A szűrőberendezések akár önálló egységként, akár gépcsoportokhoz kapcsolódva biztosítanak tiszta hűtőfolyadékot. Céljuk, hogy meghosszabbítsák a hűtő-kenőanyagok élettartamát, ez által növelve a forgácsolószerszámok élettartamát valamint a felületi minőséget a megmunkálandó anyagoknál.

Folyadékcentrifuga CA 100

Automatikus centrifugális folyamat, a hűtő-kenőanyagok és egyéb ipari folyadékok precíziós tisztítására alkalmas. Nagyon jó ár/érték arány jellemzi, a szűrő hatékonysága akár 120 l /min.

A CA 100 egy automatikus centrifugális leválasztó, azaz egy folyamatos mikro-tisztító. Főbb jellemzője a magas leválasztási hatékonyság a legapróbb részecskék esetén is.

A termék ideális központi hűtőfolyadék kezelő és önálló rendszerek bypass-jellegű kiegészítésére, növelve ezzel a szűrés hatékonyságát. A berendezés megakadályozza a nagyon finom acél, wolfram-karbid, szilícium, kerámia és grafit részecskék összetömörülését.

HydroPur hidrosztatikus szűrő ​

A HydroPur szűrőrendszer egy végtelenített szűrőszövetet tartalmaz amely a hűtő-kenőanyag (KSS) tisztítására szolgál a megmunkálási folyamatokban. Önálló tisztítóegységként (pl. köszörüléskor) vagy forgácsszállító rendszerek kiegészítéseként (pl. maráskor) használják.

Szűrési folyamat leírása:

  • A szennyezett hűtőfolyadék a szerszámgépből a szűrőkamrába kerül.
  • A hidrosztatikus nyomás hatására a folyadék átfolyik a szűrőszöveten, ami visszatartja a szennyeződést.
  • A hátramaradt részecskék vastagabb szűrőréteget képeznek, amely a legkisebb részecskéket is elválasztja, így növelve a szűrés hatékonyságát.
  • A szűrt folyadék a tiszta tartályba áramlik.
  • A szivattyúk – szükség szerint – megtisztított hűtőfolyadékkal látják el a szerszámgépet.

Hidrociklon F 60​

Egyszerű centrifugális leválasztó a könnyen ülepedő szilárd anyagokhoz, alacsony viszkozitású folyadékoknál, mint pl. víz és emulzió. Szűrőanyag felhasználása nincs. A szűrési hatékonyság akár 90l/min modulonként.

 

A tangenciális áramlásnak köszönhetően a folyadék létrehoz egy elsődleges örvényt, amely a nehezebb részecskéket arra ösztönzi, hogy a centrifugális erőnek köszönhetően kiváljanak a folyadékból.

 

Ezáltal az elvékonyodó kúp kivezetőn a tehetetlensége miatt a forgács távozik, míg a szekunder kivezetőn az örvény visszajut, mint már tisztított hűtőfolyadék.

Hidrosztatikus szűrő HL​

Ferdeágyas kialakítású berendezés a hűtőközeg tisztításához szűrőszövettel. Egyszerű hidrosztatikus technológiával működik, melynek szűrési hatékonysága akár 1000 l / perc is lehet egységenként.

Használható önálló tisztító egységként, például köszörüléshez, vagy kombinálható forgács-előleválasztóval marógépek esetében.

Összeköthető vákuum technológiával, ezáltal a szűrőszövet fogyását, az üzemeltetési költségeket és a hűtő-kenőanyag veszteséget is csökkentheti.

Kompakt szűrő KF​

Síkágyas kialakítású berendezés mely a hűtőközeg tisztítására szolgál egy szűrőszövettel, így alkalmassá válik megmunkálási folyamatokhoz.

 

A szűrő hatékonysága akár 600 l / perc is lehet egységenként.

 

Használható önálló tisztító egységként (például köszörűgépeknél), vagy kombinálható forgácskihordóval (például megmunkáló központoknál).

 

Lehetséges helyi vagy központi alkalmazása is.

Kompakt szűrő KF-E​

A KNOLL KF-E egy kompakt szalagszűrő, mely a megmunkálási folyamatok hűtő-kenőanyagainak tisztítására alkalmas.  Használható önálló tisztítóegységként ultrafinom szűréshez, elő-leválasztáshoz vagy forgácskihordókkal kombinálva (pl. megmunkáló központoknál). 

 

Helyi (egy szerszámgéphez) vagy központi (több szerszámgéphez) is alkalmazható.

MicroPur® finomszűrő​

A MicroPur® egy fordított áramlású szűrő mely a legfinomabb szennyeződések leválasztására alkalmas a hűtő kenőanyagokból (olajok és vizes oldatok).

 

Ideális lehet szerszám csiszolásnál vagy nehézfém és HSS szerszám köszörülésénél.

Nagy szűrési hatékonyság jellemzi (1-3 mikron).

A szűrőhatékonyság akár 480 l / perc is lehet. Önálló rendszerekhez vagy több géphez is csatlakoztatható, de akár a központi szűrő rendszerekhez is társítható.

 

Alacsony energiafogyasztást és alacsony karbantartási költségeket eredményez.

Különösen magas hatásfok és kiváló ár / érték arány jellemzi.

Forgácsleválasztó CS​

A KNOLL forgácsleválasztók (Chip Separator) rövid forgácsok leválasztására szolgáló eszközök, amelyeket a csuklós? vagy léces? szállítószalag nem tud visszatartani. Használható elő-leválasztóként, amivel csökkenthető a forgácsátvitel a hűtőkenőanyag (CL) szűrőig, vagy független tisztítóegységként. További igény esetén, kérésre a forgácsleválasztót kombinálhatjuk szállítórendszerekhez forgács szállításához, vagy szűrőrendszerekhez a hűtő-kenőanyagok tisztításához és a szerszámgép ellátásához.

Mélyágyas szűrő PF​

Egyszerű szalagszűrő síkágyas kialakítással a hűtőközeg tisztításához szűrőszövettel.

A szűrő hatékonyság akár 1000 l / perc egységenként.

Hűtő-kenőanyagok, emulziók és vágóolajok, mosófolyadékok tisztítására alkalmazható. Installálható akár független tisztító berendezésként szerszámgépek mellé, valamint forgácskihordók kiegészítésére.

TURBO visszaöblítéses szűrő​​

A TURBO fordított áramlású szűrő a megmunkálási folyamatok (pl. marás, esztergálás, fúrás) hűtő- kenőanyagainak tisztítására szolgál. A moduláris rendszer lehetővé teszi, hogy a szűrőt decentralizáltan használják az egyes gépeknél, de központi berendezéseknél is lehetséges.

 

A szűrő a visszaöblítés elvén működik, és nem igényel eldobható szűrőbetéteket. Az üledékgyűjtőként, ürítőszállítóként és folyadékpufferként is szolgáló kaparószalagos-szállító különösen alkalmas a koncentrált, kiöblített folyadék kezelésére. Szükség esetén az üzem bővíthető egy bypass-jellegű kiegészítővel (pl. szalagszűrő vagy centrifuga), hogy megakadályozza a le nem ülepedett finom részecskék felhalmozódását.

 

A szűrő kapacitása akár 250 l / perc is lehet egységenként.

Vákuumszűrő VL​

Nagy felületű, ferde ágyas kivitelű berendezés a KSS finom tisztítására, szűrőszövet nélkül. Kiterjesztett vákuum technológiával, opcionálisan szűrőszövettel.

A szűrő hatékonysága akár 1500 l/min egységenként.

A VL vákuumszűrő egy nagy teljesítményű szűrő hűtő-kenőanyagokhoz, de különösen ajánlott a köszörülési folyamatokhoz.

Az igényektől függően lehet telepíteni önálló szűrőegységként a géphez, vagy többszörös szűrőegységként gépcsoportokhoz (központi).

Energiatakarékos és alacsony hűtőfolyadék veszteség jellemzi.

Vákuumszűrő VLO​

Nagy felületű, ferdeágyas berendezés a KSS finomszemcsés tisztítására szűrőszövet nélkül. A szűrőhatékonyság akár 900 l/min egységenként. A VLO vákuumszűrő alkalmas hűtő-kenőanyagok tisztítására a köszörülési folyamatoknál.

Tipikus alkalmazási területe a profilköszörülés olajhűtés esetén. Egyszerű feloszthatóság jellemzi. A szűrőrendszer lehet egy gépnél, vagy központilag több gépet is kiszolgálhat.

Az eredmény mindenképpen tiszta olaj és tiszta, száraz koncentrátum.

Mindez szűrési segédanyagok használata nélkül.

Vákuumrotációs szűrő VRF

Iszapkihordós szállítóval együtt integrált visszaöblítéses szűrőrendszer, szűrőanyag felhasználása nélkül. A szűrő hatékonysága akár 1000 l /min egységenként. Hűtő-kenőanyagok, emulziók és vágóolajok tisztítása egyéb szűrő nélkül. Telepítése önálló szerszámgéphez vagy gépcsoportokhoz és központi rendszerekhez is lehetséges.

Expressz ajánlatkérés